WINTEC d.o.o. je osnovan kao društvo ograničene odgovornosti sa sjedištem u Vogošći koje se bavi zastupništvom najboljih brendova iz oblasti specijalnih strojeva i vozila, zaštite okoliša i upravljanja čvrstim otpadom, pročišćavanja otpadnih voda,  poljoprivrednih mašina, amfibija za čišćenje rijeka i jezera, kao i naprednih tehnologija evidencije radnog vremena, kontrole pristupa, parking sistema i smart benzinskih postaja.

Naše poslovanje

Okupili smo stručne i sposobne ljude, koji se razumiju u sve aspekte ekologije i zaštite životne sredine, zahvaljujući kojima smo za kratko vrijeme postali jedna od prepoznatljivih kompanija na području Bosne i Hercegovine u našoj industriji. Osnivač WINTEC-a, mr. Mešković Hidajet, jedan je od vodećih eksperata u BiH u oblasti eko industrije. 

Nastojimo biti što pristupačniji našim kupcima tako da smo razvrstali naše djelatnosti na:

  • Napredne tehnologije – koje u svome radu koriste napredne IT sisteme
  • Strojevi i oprema za upravljanje otpadom
  • Vozila i strojevi za specijalnu namjenu

Pored toga nudimo savjetovanje, rezervne dijelove i servis opreme, koja je vezana za naše zastupničke brendove, sa ciljem zadovoljstva naših kupaca.
WINTEC d.o.o. zastupa velike evropske kompanije kao što su: Wintec GmbH, Thomme-Bormann GmbH, Hidromak, Bumer Makina, Altekma, Tehnix d.o.o., Fortex-Ags a.s., Dorotea Makaniska AB, IPC Čakovec d.o.o., ALTINTAS ZIRAAT ALETLERI ltd. i ostali.

Sve što radimo, nastojimo da bude dostojno brendova koje zastupamo. Inovacije i razvoj svakog od naših brendova su već postali standardi širom svijeta, a mi ih donosimo i kod Vas. Trenutno Vam nudimo napredne tehnologije evidencije radnog vremena, parking sisteme, smart beniznske postaje, tehnologiju upravljanja otpadom kao što su reciklažne tehnologije (MBO-centri za sortiranje miješanog komunalnog otpada), komunalnu opremu, komunalna vozila, separatore za otpadne vode, biorotore, specijalne mašine za zimsko održavanje, vatrogasna vozila, poljoprivredne mašine, strojeve za čišćenje jezera.

 

Razvili smo i utvrdili kvalitetnu poslovnu saradnju sa cjelokupnom poslovnom zajednicom u Bosni i Hercegovini. Naše zastupništvo uključuje marketing, prodaju, direktni kontakt sa kupcima kao i istraživanje tržišta za brendove koje predstavljamo.

Izdvajamo se po savremenom business to business pristupu prema našim kupcima, zbog kojeg bilježimo značajne poslovne rezultate i povećavamo naš uticaj u Bosni i Hercegovini.

Ono što nas kvalifikuje kao jednu od najboljih kompanija na regionalnom tržištu je:

  • Profesionalnost                              

  • Pouzdanost                                               

  • Kvalitet

Naša misija je da na najbolji mogući način zadovoljimo sve Vaše potrebe,

S poštovanjem,

WINTEC - zato što možemo, zato što smo najbolji.

Financial rewards follow accomplishment, they don’t precede it.
Harry F. Banks